fbpx
"On pizza night, every topping becomes a star and the oven is the stage where culinary magic unfolds."
Maud, stagiair

Pizza met spruitjes, gekarameliseerde ui en spicy Bloemenhoning

Benodigdheden

  • 1 pizzadeeg of pizzabodem
  • 150 g spruitjes
  • 75 g mozzarella
  • 1 kleine rode ui, dun gesneden
  • 1 el + 1 tl olijfolie, verdeeld
  • 1-2 tl pittige honing
  • 1 tl balsamicoazijn
  • Zout en peper

 

Voor de pittige honing:

  • 4 el Callas Bloemenhoning
  • 1/4 tl chilivlokken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 260°C.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan. Voeg de dun gesneden ui toe en kook op laag vuur onder voortdurend roeren tot de ui gekarameliseerd is, ongeveer 10-15 minuten. Voeg de azijn toe aan de ui en roer goed. Haal de ui uit de pan en zet opzij.
  • Snijd de harde uiteinden van de spruitjes en snijd ze van boven naar beneden. Voeg de overgebleven 1 theelepel olie toe aan de pan en bak de spruitjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bouw de pizza. Rol het pizzadeeg uit tot een cirkel op een stuk bakpapier.
  • Verdeel de gekarameliseerde ui gelijkmatig over het deeg. Bestrooi met de helft van de mozzarella, dan de spruitjes en vervolgens de resterende mozzarella.
  • Bak de pizza 8-10 minuten op een bakplaat, of totdat de kaas bubbelt en de korst goudbruin is.
  • Haal de pizza uit de oven en besprenkel met de pittige honing vlak voor het serveren.

 

Voor de pittige honing:

  • Voeg de Bloemenhoning en chilivlokken toe aan een kleine sauspan.
  • Verwarm op laag vuur tot net aan de kook, en haal dan van het vuur.
  • Bewaar de honing in een luchtdichte container op kamertemperatuur.
SHARE
TWEET
PIN IT

Gebruikte confituur