73. Karen Depoorter (N)
Je hebt confituur en dan heb je confituur van Callas, de Jaguar I-Pace onder het broodbeleg. Karen Depoorter ontdekte haar liefde voor confituur toen ze, met een moestuin vol aardbeien, op zoek ging naar de juiste smaken voor haar gasten in haar vroegere B&B. Al gauw kwam ze tot de ontdekking dat ze confituur niet lekker vond, want te gesuikerd en te gelei-achtig. Toen deed ze wat echte ondernemers doen: zelf Haute Confiture op de markt brengen. Wij begaan een moord voor de sinaasappelmarmelade en de appel met karamel en calvados.
Ontbijt wordt in Botanic immers geen ontbijt genoemd, maar een experience.
Botanic Sanctuary Antwerp is het eerste vijfsterrenhotel in Antwerpen, met meer dan honderd intieme kamers en suites, een state-of-the-art spa, een heus congrescentrum, winkels en nog een aantal hoogstaande restaurants.
In de zomer van 2020 komt het voorstel aan Gert De Mangeleer en Joachim Boudens van Hertog Jan om mee in te stappen in de unieke totaalbeleving van dit 5 star superior hotel.
Daar komt ook Hertog Jan opnieuw tot leven met een uniek en vast menu in een intiem kader met een eigen serre, bijenkorven en kruidentuin.
In april 2021 contacteert Gert op zijn beurt Karen Depoorter van Callas Confiture.
Hem werd immers gevraagd zijn culinaire visie door te trekken naar het ontbijt in het hotel en hij denkt direct aan Karen Depoorter van Callas Confiture voor een reeks ontbijtproducten.
Gert is al langer fan van de authentieke confituren van Callas Confiture.
Callas Confiture is bijzonder gekend voor de meest fijne en bijzondere handgemaakte smaakcreaties in confituur. Daarenboven zijn het uitsluitend verse confituren: met een minimum aan toegevoegde suikers en zoals je grootmoeder ze zou gemaakt hebben.
Gert maakt een selectie uit Karen haar ‘voorraadkast’. Daarbij is de leidraad hun gezamenlijke interesse in en passie voor kruiden, bloemen en specerijen.
Ze kiezen voor een mooie co-branding met een eenvoudig etiket vanuit hun gezamenlijke overtuiging dat product primeert op verpakking.
Op de tafel komen: Aardbei-Rozenblaadjes, Abrikoos-Oranjebloesem, Ananas met dadels en vanille en Bosbessen-limoen extra confituur aangevuld met een artisanale Bloemenhoning en een geweldig lekkere Crunchy Chocolade Notencrème die ook in het atelier van Callas Confiture wordt gemaakt.
Extra troef! De Bosbessen-limoen en Ananas dadels met Vanille zijn gecreëerd om ook te combineren bij iets hartig. Bij een stukje kaas of paté of gecombineerd bij wild en gevogelte.
Deze twee smaken zijn dan ook beschikbaar in een mooie gift box met een exclusieve kook tip van Gert ingesloten en een serveer suggestie met kazen van Karen.
Beschikbaar vanaf 1 december 2022 bij:
Wens je deze producten ook in jouw shop? Contacteer karen@callasconfiture.com