"My weaknesses have always been food and men – in that order."
Dolly Parton

Pizza met confituur van vijgen, honing en amandelen

Benodigdheden

  • Pizza deeg (voorgemaakt of zelf te maken)
  • Callas Confiture Vijgen met honing en amandelen confituur
  • 50g proscuitto
  • 50g parmezaanschilfers
  • 2 handvol rucola
  • Grof zout
  • Truffelolie

Bereiding

1. Warm intussen de oven voor op 250° gedurende minstens 30 minuten. Pizza bakken gebeurt kort en krachtig. Zorg dus dat je oven door en door warm is op een zo hoog mogelijke temperatuur.
2. Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat
3. Sprenkel wat truffelolie over het deeg en bestrijk met een dun laagje Callas Confiture.
4. Beleg het deeg met de helft van de prosciutto en parmezaanschilfers. Bak de pizza 6 à 8 min tot het deeg mooi bruin is en de kaas gesmolten is.
5. Haal de pizza uit de oven, verdeel er de rest van de prosciutto, de parmezaan en de rucola over en besprenkel met truffelolie.

SHARE
TWEET
PIN IT

Gebruikte confituur