fbpx
"Eggplants, or aubergines, are like sponges for flavor. They have an amazing ability to absorb and carry the flavors of the ingredients they're cooked with."
Yotam Ottolenghi

Geroosterde aubergines met feta, Vijgen Amandelen Honing Confituur en munt

Benodigdheden

  • 2 grote aubergines
  • 4 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 el Callas Confiture Vijgen Amandelen Honing
  • 100g verkruimelde feta
  • 1 handvol fijngehakte munt
  • Geroosterde amandelschilfers

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de aubergines doormidden en maak een ruitpatroon op de snijkanten.
  • Bestrijk de aubergines met olijfolie, breng op smaak met zout en peper, en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de aubergines in de oven gedurende 30-35 minuten, tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Laat de aubergines iets afkoelen en snijd ze in grove stukken.
  • Verdeel de geroosterde auberginestukken over een serveerschaal en schep de vijgenconfituur erover.
  • Verkruimel feta over het gerecht, garneer met verse munt en voeg eventueel geroosterde amandelschilfers toe voor extra crunch.
Geniet!
SHARE
TWEET
PIN IT

Gebruikte confituur