fbpx
"A tasteful embrace in every bite, as warm as a loving hug"
Maud, stagiair Callas Confiture

Swirl Brownies met chocolade en Blauwe Pruim met Kaneel confituur

Benodigdheden

Brownie:

  • 270 g pure chocolade
  • 150 g ongezouten boter
  • 120 g donkerbruine suiker
  • 100 g bloem
  • 2 grote eieren
  • 2 tl koffie + 1 el water
  • 1 el vanille-extract
  • ¼ tl bakpoeder
  • ¼ tl zout

 

Cheesecake:

  • 300 g roomkaas
  • 60 g donkerbruine suiker/kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • Callas Confiture Blauwe Pruim met Kaneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170C en vet een bakvorm (ongeveer 25 x 25cm) in en bekleed deze met bakpapier.
  • Smelt de chocolade en de boter in de magnetron, voeg de suiker toe en klop deze erdoor zodra de chocolade gesmolten is.
  • Zodra het mengsel voldoende is afgekoeld, voeg je de eieren toe en klop je het goed door. Voeg vervolgens de vanille-extract en het koffiemengsel toe.
  • Zeef de droge ingrediënten door de natte ingrediënten en meng ze met een spatel door elkaar. Giet dit mengsel in de bakplaat en zet het opzij.
  • Meng in een aparte kom de roomkaas, suiker en vanille-extract op kamertemperatuur en klop goed. Voeg als laatste 5 el (100g) confituur toe, maar meng het iet helemaal door elkaar, zodat er een swirly effect ontstaat.
  • Schep dit mengsel op het browniemengsel en draai het met een botermes of lepel rond
  • Bak dit ongeveer 35-40 minuten. Laat de brownies volledig afkoelen voordat je er een stuk van snijdt, ander vallen ze uit elkaar.

 

Geniet ervan!

SHARE
TWEET
PIN IT

Gebruikte confituur