"A tasteful embrace in every bite, as warm as a loving hug"
Maud, stagiair Callas Confiture
Swirl Brownies met chocolade en Blauwe Pruim met Kaneel confituur
Benodigdheden
Brownie:
270 g pure chocolade
150 g ongezouten boter
120 g donkerbruine suiker
100 g bloem
2 grote eieren
2 tl koffie + 1 el water
1 el vanille-extract
¼ tl bakpoeder
¼ tl zout
Cheesecake:
300 g roomkaas
60 g donkerbruine suiker/kristalsuiker
1 tl vanille-extract
Callas Confiture Blauwe Pruim met Kaneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170C en vet een bakvorm (ongeveer 25 x 25cm) in en bekleed deze met bakpapier.
Smelt de chocolade en de boter in de magnetron, voeg de suiker toe en klop deze erdoor zodra de chocolade gesmolten is.
Zodra het mengsel voldoende is afgekoeld, voeg je de eieren toe en klop je het goed door. Voeg vervolgens de vanille-extract en het koffiemengsel toe.
Zeef de droge ingrediënten door de natte ingrediënten en meng ze met een spatel door elkaar. Giet dit mengsel in de bakplaat en zet het opzij.
Meng in een aparte kom de roomkaas, suiker en vanille-extract op kamertemperatuur en klop goed. Voeg als laatste 5 el (100g) confituur toe, maar meng het iet helemaal door elkaar, zodat er een swirly effect ontstaat.
Schep dit mengsel op het browniemengsel en draai het met een botermes of lepel rond
Bak dit ongeveer 35-40 minuten. Laat de brownies volledig afkoelen voordat je er een stuk van snijdt, ander vallen ze uit elkaar.