fbpx
"Grilled halloumi is a culinary love affair, a passionate embrace of fire and cheese that ignites your taste buds and leaves you longing for more."
Nigella Lawson – Food writer

Salade met gegrilde Berloumi & Callas Confiture Vijgen Amandelen Honing

Benodigdheden

  • 1 blok Berloumi van 250 g
  • 150 gr blauwe druiven
  • 140 gr gemengde sla
  • 40 gr croutons
  • 2 el Callas Confiture Vijgen met Amandelen en Honing
  • Olijfolie om te besprenkelen
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 el verse rozemarijn
  • Snufje zeezout

Bereiding

  • Verwarm de oven op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de schoongemaakte en ontsteelde druiven met 1 el olijfolie en verse rozemarijn. Verdeel de druiven over de bakplaat en rooster ze gedurende 20 minuten.
  • Haal de druiven uit de oven en laat afkoelen terwijl je de rest van de salade klaarmaakt.
  • Snij de Berloumi in ¼ dikke plakjes.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de Berloumi-plakjes aan elke kant goudbruin (ongeveer 3 minuten per kant).
  • Doe gemengde sla in een kom meng de salade met de Callas Confiture Vijgen met Amandelen en Honing.
  • Beleg vervolgens de salade met de gegrilde Berloumi-plakjes, de croutons en de geroosterde druiven.
  • Besprenkel de salade met zeezout naar smaak en geniet ervan!
SHARE
TWEET
PIN IT

Gebruikte confituur