"Life is a shipwreck, but we must not forget to sing in the lifeboats"
Voltaire

Rijstpudding uit de oven met Kweeperen Gelei en bramen.

Benodigdheden

  • 50g boter
  • 35g fijne kristalsuiker
  • 100g kortkorrelige dessertrijst
  • 1l volle melk
  • 150ml slagroom
  • Royaal versgeraspte nootmuskaat
  • Fijn geraspte schil van 1/2 bio citroen
  • 1/4tl vanille extract
  • Callas Confiture Kweeperen Gelei met Koriander
  • 150g bramen
  • metalen bakvorm 2l ingevet

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 150°
2. Doe de boter, suiker, dessertrijst, melk en slagroom in een steelpan en breng het zachtjes aan de kook; roer door om de suiker te laten oplossen.  Voeg een snuifje zout, de nootmuskaat, citroenrasp en het vanille extract toe en breng weer zachtjes aan de kook.
3. Laat de rijst ongeveer 4 min. al roerend zachtjes koken tot je ziet en voelt dat de rijstkorrels een klein beetje zijn opgezwollen.  Giet het mengsel in de vorm en zet het 2 uren in de oven.  De rijst moet dan romig en gaar zijn, niet droog of plakkerig.
4. Omdat de gebakken pudding er prachtig uitziet – hij krijgt een mooi goudbruin korstje – kun je hem zo in de vorm op tafel zetten en de Kweeperen Gelei en bramen er apart bijgeven, zodat iedereen zelf kan opscheppen.

SHARE
TWEET
PIN IT

Gebruikte confituur