"La bonne cuisine est la base du véritable bonheur."
Auguste Escoffier

Peer met Chocolade

Benodigdheden

  • 1kg schoongemaakt gewicht peren (ongeveer 1,3kg ongekuist)
  • 500g fijne kristalsuiker + 20g pectinepoeder of pectinesuiker 1:2
  • 1 vanillestokje bourbon
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1 mespunt kaneel
  • 100g chocolade noir callets (of geraspt) met bittere cacaosmaak (min. 50% cacao)

Bereiding

  • Ontdoe de peren van schil en klokhuis en snijd ze in kleine stukjes.
  • Pers de citroen en de sinaasappel en vang het sap op.
  • Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap er de zaadjes uit.
  • Doe de peren samen met de suiker + pectinepoeder (of pectinesuiker), citroensap, sinaasappelsap, kaneel, vanillestok en zaadjes in een pan met dikke bodem. Laat alles 15 minuten op een laag vuurtje pruttelen en roer regelmatig tot de suiker opgelost is.
  • Draai het vuur hoog en laat het mengsel 20 minuten borrelen tot de confituur dik wordt. Test de dikte door een beetje confituur op een koud schoteltje te doen en er even met je vingen tegen te duwen. Als er een gerimpeld velletje ontstaat dan is de confituur gedikt.
  • Haal de vanillestok er uit, haal de pan van het vuur en roer de chocolade er door. Let op dat de chocolade niet meekookt, dan ‘schift’ ze en wordt ze bitter van smaak.
  • Schuim af indien nodig en doe de confituur in hete steriele potten en etiketteer ze.
SHARE
TWEET
PIN IT

Gebruikte confituur

No data was found