"One of the secrets of a happy life is continuous small treats."
Iris Murdoch
Abrikozenconfituur met Honing en Pistachenoten (uit Karens receptenboekje)
Benodigdheden
1kg abrikozen schoongemaakt gewicht (ongeveer 1,2kg niet schoongemaakt)
200 gr acacia honing
50 gr fijngehakte pistache nootjes
fijngehakte zeste van 1 citroen
300 gr kristalsuiker + 20 gr pectinepoeder of pectinesuiker 1:2
vers geperst citroensap van 1 kleine citroen of ½ grote
Bereiding
Was de abrikozen met warm water, snijd ze in twee, ontpit ze en snijd ze dan overlangs in fijne reepjes.
Doe de abrikozen en citroen zeste samen met de suiker + pectine (of pectinesuiker) in de confituurketel, roer ze goed door elkaar en laat enkele uurtjes rusten.
Breng langzaam aan de kook en laat koken tot je ziet dat de vruchten glazig zijn en de confituur dikker.
Voeg de honing en pistache nootjes toe en laat nog even 10 minuten sudderen op een matig vuur.
Roer het citroensap er door.
Doe de stollingstest: drup wat confituur op een koud schoteltje (zet tijdens bereiden in het vriesvak), laat even afkoelen en duw er zachtjes tegen met je vinger. Als er een gerimpeld velletje ontstaat dan is de confituur gedikt.
Schuim af indien nodig en doe de confituur in hete steriele potten, draai deksel er op, laat afkoelen en etiketteer ze.