fbpx
"One of the secrets of a happy life is continuous small treats."
Iris Murdoch

Abrikozenconfituur met Honing en Pistachenoten (uit Karens receptenboekje)

Benodigdheden

  • 1kg abrikozen schoongemaakt gewicht (ongeveer 1,2kg niet schoongemaakt)
  • 200 gr acacia honing
  • 50 gr fijngehakte pistache nootjes
  • fijngehakte zeste van 1 citroen
  • 300 gr kristalsuiker + 20 gr pectinepoeder of pectinesuiker 1:2
  • vers geperst citroensap van 1 kleine citroen of ½ grote

Bereiding

  1. Was de abrikozen met warm water, snijd ze in twee, ontpit ze en snijd ze dan overlangs in fijne reepjes.
  2. Doe de abrikozen en citroen zeste samen met de suiker + pectine (of pectinesuiker) in de confituurketel, roer ze goed door elkaar en laat enkele uurtjes rusten.
  3. Breng langzaam aan de kook en laat koken tot je ziet dat de vruchten glazig zijn en de confituur dikker.
  4. Voeg de honing en pistache nootjes toe en laat nog even 10 minuten sudderen op een matig vuur.
  5. Roer het citroensap er door.
  6. Doe de stollingstest: drup wat confituur op een koud schoteltje (zet tijdens bereiden in het vriesvak), laat even afkoelen en duw er zachtjes tegen met je vinger. Als er een gerimpeld velletje ontstaat dan is de confituur gedikt.
  7. Schuim af indien nodig en doe de confituur in hete steriele potten, draai deksel er op, laat afkoelen en etiketteer ze.
Proef en geniet van de zomer!
SHARE
TWEET
PIN IT

Gebruikte confituur

No data was found

Summer Holiday

Our warehouse, office and webshop will be closed from 20/7 up to 11/8.

Any orders placed via our webshop will be processed from 12/8.