Hazenrug, bitterbal en sinaasappelmarmelade

Benodigdheden

Voor de bitterbal

  • 250g hazenboutvlees
  • 1 eetlepel wildbouillon
  • 2dl water
  • 75g boter
  • 75g bloem
  • 1dl melk
  • 1 citroen
  • 2 uien
  • 1dl room
  • 10 blaadjes gelatine
  • 2 eieren
  • olie, paneermeel, bloem, eiwit, fijngesneden peterselie

 


Voor het vlees

  • 1 hazenrug
  • 0,5L wildfond
  • 50g Callas Confiture Sinaasappelmarmelade
  • 1 sinaasappel
  • 1 pompelmoes

Bereiding

Voor de bitterbal

Bak het vlees van de bout bruin, kruid met peper en zout. Voeg de bouillon en het water toe. Stoof de uien in boter en voeg de bloem toe. Meng alles tot een roux en voeg de melk toe samen met het sap van de citroen en fijngesneden peterselie.
Meng de room met eigelen en voeg toe aan de farce. Voeg de 10 geweekte gelatineblaadjes toe en laat dit een nacht opstijven in de koelkast.
Portioneer de kroketjes en paneer door bloem, eiwit en paneermeel. Bak af op 180°.

 

Voor het vlees

Bak de hazenrug mooi bruin aan en laat dit rusten voor 5 minuten. Smelt de Sinaasappelmarmelade in de pan en blus met de wildfond. Laat het inkoken tot sausdikte.
Snij de pompelmoes en de sinaasappel (peler à vif).
Haal de hazenfilets van het been en dresseer dit mooi op een bord, samen met de citrus en de gebakken bitterballen.


Anyone can cook, but only the fearless can be great.
– Chef Gusteau, Ratatouille


 

Deel jouw heerlijke maaltijd, bereid met een product van Callas Confiture met de #CallasConfitureforchefs of tag ons @CallasConfiture

Geroosterde wortelschotel met pompoen en ahornsiroop vruchtenboter

Benodigdheden

  • 500 gr medium wortelen, gewassen en schoon
  • 100 gr verse veenbessen
  • 4 eetlepels Callas Confiture Pompoen en ahornsiroop vruchtenboter
  • zeste van ½ grote sinaasappel
  • 30 ml of 2 eetlepels olijfolie
  • 3 theelepels Harissa pasta, toevoegen naar smaak (sterkte varieert)
  • een paar takjes citroentijm
  • 1 teentje knoflook, fijn geraspt
  • zout, toevoegen naar smaak
  • zwarte peper
  • 20 gr amandelschilfers

Bereiding

1. Verwarm de oven op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Verwijder de groene topjes van de wortelen en snij ze in de lengte doormidden.
3. Smeer de veenbessen in met 1 eetlepel Callas Confiture Pompoen en ahornsiroop vruchtenboter en meng de zeste van sinaasappel erdoor.
4. In een aparte kom: meng de olijfolie, 3 eetlepels Pompoen en ahornsiroop vruchtenboter, Harissa pasta, blaadjes tijm, look, zout en een goed snuifje zwarte peper.
5. Smeer de droge wortels in met het mengsel, leg ze op de bakplaat & leg de veenbessen aan de andere kant van de bakplaat.
6. Bak voor 20-25 minuten, tot de wortelen zacht en licht gekarameliseerd zijn & de veenbessen zacht en jam-achtig zijn.
7. Rooster de amandelschilfers in een hete pan tot ze lichtbruin en aromatisch zijn.
8. Leg de gebakken wortelen en veenbessen op een groot bord.
9. Versier met de geroosterde amandelschilfers en citroentijm.

 


If carrots got you drunk, rabbits would be messed-up

-Mitch Hedberg


 

Deel jouw heerlijke maaltijd, bereid met een product van Callas Confiture met de #CallasConfitureforchefs of tag ons @CallasConfiture

No-bake cheesecake met ananas, dadels & vanille 218g

Benodigdheden

  • 100 gram biscuits
  • 200 gram roomkaas
  • 60 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 pot Callas Confiture ‘Ananas met dadels en vanille 218g’
 

Bereiding

1. Verkruimel de biscuits en verdeel ze over de bodem van de glaasjes.
2. Klop de slagroom stijf in een andere kom. Voer hieraan de roomkaas, de fijne suiker en de vanillesuiker toe. Roer alles goed door elkaar.
3. Vul de glaasjes met dit mengsel. Je kunt hier een lepel of een spuitzak voor gebruiken.
4. Vervolgens werk je de glaasjes af met een topping van Callas Confiture Ananas, dadels en vanille.
5. Nog even wachten..laat de glaasjes minstens 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

 


When life gives you pineapples, make jam and add cheesecake 

– Karen Depoorter


 

Deel jouw heerlijke maaltijd, bereid met een product van Callas Confiture met de #CallasConfitureforchefs of tag ons @CallasConfiture


Huisgemaakt zwarte bessen ijs

Benodigdheden

  • 230g volle room
  • 450g ricotta
  • 800g gecondenseerde melk
  • 2 theelepels vanillepoeder
  • Een snuifje zout
  • 1 pot Callas Confiture Zwarte bes 760g
 

Bereiding

  1. Maak de basis voor het ijs door in een grote kom de room, de ricotta en de gecondenseerde melk te mixen. Voeg een snuifje zout en het vanillepoeder toe. Mix nog eens goed alles door en plaats dan de ijsbasis in de diepvriezer.
  2. Mix elk uur de ijsbasis eens goed door met een lepel.
  3. Na vier uur haal je het ijs uit de diepvriezer en roer je er naar eigen smaak Callas Confiture Zwarte bes erdoor. Laat het ijs vervolgens nog een nachtje in de diepvriezer staan.
 

Without ice cream there would be darkness and chaos.
– Athlete Olympic Marathon 1976



 

Deel jouw heerlijke maaltijd, bereid met een product van Callas Confiture met de #CallasConfitureforchefs of tag ons @CallasConfiture