Lekkere, romige, verse aardbeienmelk

Benodigdheden

  • 3 dadels (zonder pit)
  • 4 theelepels Callas Confiture Puur Fruit Aardbeienconfituur
  • 500 ml kokosnootmelk
  • 1 eetlepel Tahini
 

Bereiding


Mix alle ingrediënten en laat het smaken!

 


“My milkshake brings all the boys to the yard.”
– Kelis


 


Deel jouw heerlijke maaltijd, bereid met een product van Callas Confiture met de #CallasConfitureforchefs of tag ons @CallasConfiture 

Pizza met confituur van vijgen, amandelen en honing

Benodigdheden (4p.) 

  • Pizza deeg (voorgemaakt of zelf te maken)
  • Callas Confiture Vijgen met honing en amandelen confituur
  • 50g proscuitto 
  • 50g parmezaanschilfers
  • 2 handvol rucola
  • Grof zout
  • Truffelolie

 

Bereiding

  1. Warm eerst al de oven voor op 250° gedurende minstens 30 minuten. Pizza bakken gebeurt kort en krachtig. Zorg dus dat je oven door en door warm is op een zo hoog mogelijke temperatuur.
  2. Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat
  3. Sprenkel wat truffelolie over het deeg en bestrijk met een dun laagje Callas Confiture.
  4. Beleg het deeg met de helft van de prosciutto en parmezaanschilfers. Bak de pizza 6 à 8 min tot het deeg mooi bruin is en de kaas gesmolten is.
  5. Haal de pizza uit de oven, verdeel er de rest van de prosciutto, de Parmezaan en de rucola over en besprenkel met truffelolie.
 

 


“My weaknesses have always been food and men – in that order.”
– Dolly Parton


 

Deel jouw heerlijke maaltijd, bereid met een product van Callas Confiture met de #CallasConfitureforchefs of tag ons @CallasConfiture 

Entrecote met BBQ-saus van braambessen-laurier konfijt

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 1 entrecote van 400g of 2 kleine entrecotes van 200g
  • 4 kleine kropjes Romeinse sla
  • 200g sperziebonen, beetgaar gekookt
  • verse muntblaadjes
  • olijfolie
  • azijn
  • ½ rode ui
  • zwarte peper en grof zout

Voor de barbecue-saus

  • Callas Confiture Braambessen-Laurier Konfijt
  • 50g bruine suiker
  • 50g ketchup
  • 50g honing – Callas Confiture Bloemen Honing
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 teentje knoflook
  • 2  eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel gehakte verse gember
  • Zout

Voor de bonenpuree

  • 500g witte bonen uit blik (uitgelekt en afgespoeld)
  • 30ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 takje verse rozemarijn
  • het sap en de zeste van ½ citroen
  • peper en zout

Bereiding

1. Maak de saus: mix alle ingrediënten in een keukenrobot en kruid met cayenne-peper en zout naar smaak.

2. Maak een dressing van olie, azijn en gesnipperde verse muntblaadjes en meng de sperziebonen erdoor. Snij de ½ rode ui in fijne ringen en bestrooi de boontjes ermee. Rooster de kropjes sla en breng op smaak met wat olijfolie, grof zout en zwarte peper.
3. Maak de bonenpuree: doe de olijfolie, de knoflook, het citroensap, de zeste en de rozemarijn in een pan en laat dit op een laag vuurtje warm worden. Verwijder het takje rozemarijn. Doe de witte bonen bij de geurige olie en pureer ze met een pureestamper of vork. Breng op smaak met peper en zout.
4. Grill de entrecote op een grillpan of op de BBQ. Lak hem vlak voor het serveren met de BBQ-saus en snij hem in plakken.
5. Serveer nog wat saus apart, samen met de bonenpuree, de gegrilde sla en de groene boontjes.

 


 For me, it’s all about moderation. I don’t kick things out of my diet, like carbs. But I’m not going to eat fast food.
– Bobby Flay


 

Deel jouw heerlijke maaltijd, bereid met een product van Callas Confiture met de #CallasConfitureforchefs of tag ons @CallasConfiture.