Bruschetta met aardbeien, ricotta & honing

Benodigdheden

  • 500g aardbeien
  • 1 el balsamicoazijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 2,50 el honing
  • 250g ricotta
  • Ciabatta brood
  • Pistachenoten
  • 1/4 zeste van een citroen
  • 218g Callas Puur Aardbei Light Confiture

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180° en snij de ciabatta in 10 sneetjes. Wrijf ze in met olijfolie en zout.
2. Bak deze gedurende 7 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Snij de aardbeien in 4 deeltjes en leg ze in een ovenschaal.
4. Besprenkel ze met 2 eetlepels honing en balsamicoazijn. Plaats gedurende 15 minuten in de oven.
5. Roer nadien de ricotta samen met een halve eetlepel honing, citroenzeste, scheutje olijfolie, peper en zout.
6. Besmeer nadien de sneetjes ciabatta met een laagje gemengde ricotta en Callas Puur Aardbei Light Confiture. Leg daarbovenop de geroosterde aardbeien.
7. Werk elke bruschetta af met een dotje Callas Puur Aardbei Light Confiture en pistachenootjes.

Strawberries are the fruit from the heart
– Anthony T. Hincks

Deel jouw heerlijke maaltijd, bereid met een product van Callas Confiture met de #CallasConfitureforchefs of tag ons @CallasConfiture

Bosvruchten à la Violette crumble cookies

Benodigdheden

  • 1,5 kopje bloem
  • 3/4 kopje lichtbruine suiker
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 12 el ongezouten, gesmolten en afgekoelde boter
  • 218g Callas Bosvruchten à la Violette Confiture

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°.
2. Spuit een 20cm taartvorm, met verwijderbare bodem, licht in met anti-aanbakspray. 
3. Meng in een kom de bloem, bruine suiker, kristalsuiker, kaneel en het zout met elkaar.
4. Voeg nadien de boter toe en roer met een vork door tot deze net kruimelig is.  
5. Verdeel ongeveer de helft van het mengsel over de taartvorm. 
6. Verspreid nadien zo’n 5 eetlepels Callas Bosvruchten à la Violette over de taartvorm en voeg daar bovenop het resterende deegmengsel.
7. Werk de taartvorm af met nog een 6-tal eetlepels Callas Bosvruchten à la Violette.
8. Bak gedurende 30 minuten in de oven tot de confituur bubbelt en de kruimel lichtbruin is. 
9. Snij de koekjes na 10 minuten in 8 stukjes voordat ze hard worden. Bewaar ze in de taartvorm tot ze volledig zijn afgekoeld.

A balanced diet is a cookie in each hand
– Barbara Johnson

Deel jouw heerlijke maaltijd, bereid met een product van Callas Confiture met de #CallasConfitureforchefs of tag ons @CallasConfiture

Gegrilde zalm met een heerlijke bloemenhoning knoflooksaus

Benodigdheden (2 personen)

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 40g Callas bloemenhoning
  • 25g bruine suikers
  • 30g Dijonmosterd
  • Snuf rode chilivlokken
  • 1 citroen gesneden in schijfjes
  • 4 teentjes geperste knoflook
  • Zalmfilets (aantal naar keuze)

 

Bereiding
1. Voeg de roomboter, olijfolie, sojasaus, honing, bruine suiker, mosterd, geperste knoflook en chilivlokken samen toe in een kom. Meng alles goed met elkaar. 
2. Leg de verschillende citroenschijfjes in een ovenschaal en leg de zalm daar bovenop. 
3. Giet de marinade gelijkmatig over de zalmfilet.
4. Laat de zalm gedurende 1 uur marineren in de frigo. 
5. Haal de ovenschaal nadien uit de frigo en laat het gedurende 15 minuten op kamertemperatuur komen. 
6. Grill nadien de zalmfilets gedurende 10 minuten op 180° in de oven. 
7. Schep hierna opnieuw de marinade over de zalm en grill nog 5 minuten. 
8. Serveer de zalm met gewokte spinazie, broccoli of paksoi en rijst. 

“Life is the flower for which love is the honey “
– Victor Hugo

Deel jouw heerlijke maaltijd, bereid met een product van Callas Confiture met de #CallasConfitureforchefs of tag ons @CallasConfiture

Fluffy Pancakes met Banaan Chocolade Confituur

Ingredienten

  •  180ml karnemelk
  • 130g bloem
  • 15ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanilla extract
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 760g Banaan Chocolade Callas Confiture
  • 1 banaan in schijfjes

Bereiding:

  1. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout door elkaar
  2. Meng in een aparte kom de eieren, karnemelk, olie en het vanille extract door elkaar.
  3. Voeg de bloem toe aan de kom met de karnemelk en mix.
    Stop direct met mixen zodra alles mooi gemengd is. Te lang mixen maakt de pannenkoekjes taai.
  4. Verwarm je koekenpan op een niet te grote pit, op middelhoog vuur. Smelt een klontje boter.
  5. Gebruik een soeplepel om een portie beslag in de pan te gieten. Bak de pannenkoekjes rustig, op een middelhoog vuur.
  6. Maak een mooie stapel met afwisselend pannenkoekjes en schijfjes banaan.
  7. Overgiet de stapel met Banaan-Chocolade confituur.

Geniet van je fluffy pancakes!

“What you see before you, my friend, is the result of a lifetime of chocolate.”

– Katherine Hepburn

Deel jouw heerlijke maaltijd, bereid met een product van Callas Confiture met de #CallasConfitureforchefs of tag ons @CallasConfiture

Polderhoen met Appel, Karamel en Calvados vruchtenboter, knolselder, witlof, Pink Lady

Ingredienten

  •  4 polderhoenfilets (of kippenfilets)
  • 1/2 knolselder
  • 4 baby witlof
  • 1 citroen
  • tijm
  • 0,5 l kippenbouillon
  • witte wijnazijn
  • 200g Callas Appel met Karamel en Calvados vruchtenboter
  • 1 teentje look
  • enkele klontjes boter
  • nootmuskaat, peper, zout
  • geschaafde amandelen
  • 1 Pink Lady appel

Bereiding

  1. Kruid de polderhoen met peper, zout, tijm en enkele plakken citroen. Gaar alles op 180 °C gedurende 30 minuten. 
  2. Kuis de witlof om vervolgens te braiseren in boter en een klein beetje suiker. Voeg water toe en laat garen. 
  3. Gaar de knolselder in de oven op 180 °C gedurende 1 uur. Voeg daarna enkel een teentje look, nootmuskaat en boter aan toe en mix de knolselder volledig glad. 
  4. Nu de polderhoen mooi gebakken is lak je hem af met de Appel, Karamel Calvados vruchtenboter. 
  5. Kook de kippenbouillon in met een lepeltje vruchtenboter en mix met de klontjes boter. 
  6. Was de appel en snij hem in julienne balkjes. Sprenkel er een beetje witte wijnazijn over.
  7. Dresseer dit alles op je bord en werk af met nog wat geschaafde amandelen.
 

The only time to eat diet food is while you’re waiting for the steak to cook.
– Julia Child


Deel jouw heerlijke maaltijd, bereid met een product van Callas Confiture met de #CallasConfitureforchefs of tag ons @CallasConfiture

Kerstrisotto van biet met frambozenconfituur, balsamico, zeste van sinaasappel en geitenkaas

Benodigdheden

  • Middelgrote rode bieten
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 3 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine versnipperde ui
  • 125 ml witte wijn
  • 500 gr risottorijst
  • 125 gr Callas Confiture Intens Framboos confituur
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 sinaasappel, zeste en sap (1 eetlepel sap)
  • 125 gr geitenkaas
  • peper en zout

Bereiding

1. Kook de rode bieten in water met zout, laat ze afkoelen, verwijder de schil en snij ze in blokjes.
2. Verwarm de kippenbouillon terwijl de rode bieten afkoelen, op een laag vuurtje.
3. Bak de ui glazig in olie in een pot met een dikke bodem, voeg de risottorijst toe en roer 1 minuut lang op een laag vuurtje. Voeg de witte wijn toe en blijf roeren tot de wijn geabsorbeerd is door de rijst. Voeg de kippenbouillon beetje per beetje toe, steeds op een laag vuurtje, en blijf roeren tot alles geabsorbeerd. Voeg pas kippenbouillon toe als het vorige geabsorbeerd is. Blijf dit proces herhalen tot de rijst zacht is en er smeuïg uitziet (duurt ongeveer 20 minuten).
4. Voeg de blokjes rode biet, zout, peper, frambozenconfituur, balsamicoazijn en sinaasappelsap toe aan de smeuïge rijst en blijf roeren. Haal de pot van het kookvuur.
5. Serveer de rijst op een bord en werk af met blokjes rode biet, geitenkaas en zeste van sinaasappel.


Supercalifragilisticexpialidocious
– Mary Poppins


 

Deel jouw heerlijke maaltijd, bereid met een product van Callas Confiture met de #CallasConfitureforchefs of tag ons @CallasConfiture

Hazenrug, bitterbal en sinaasappelmarmelade

Benodigdheden

Voor de bitterbal

  • 250g hazenboutvlees
  • 1 eetlepel wildbouillon
  • 2dl water
  • 75g boter
  • 75g bloem
  • 1dl melk
  • 1 citroen
  • 2 uien
  • 1dl room
  • 10 blaadjes gelatine
  • 2 eieren
  • olie, paneermeel, bloem, eiwit, fijngesneden peterselie

 


Voor het vlees

  • 1 hazenrug
  • 0,5L wildfond
  • 50g Callas Confiture Sinaasappelmarmelade
  • 1 sinaasappel
  • 1 pompelmoes

Bereiding

Voor de bitterbal

Bak het vlees van de bout bruin, kruid met peper en zout. Voeg de bouillon en het water toe. Stoof de uien in boter en voeg de bloem toe. Meng alles tot een roux en voeg de melk toe samen met het sap van de citroen en fijngesneden peterselie.
Meng de room met eigelen en voeg toe aan de farce. Voeg de 10 geweekte gelatineblaadjes toe en laat dit een nacht opstijven in de koelkast.
Portioneer de kroketjes en paneer door bloem, eiwit en paneermeel. Bak af op 180°.

 

Voor het vlees

Bak de hazenrug mooi bruin aan en laat dit rusten voor 5 minuten. Smelt de Sinaasappelmarmelade in de pan en blus met de wildfond. Laat het inkoken tot sausdikte.
Snij de pompelmoes en de sinaasappel (peler à vif).
Haal de hazenfilets van het been en dresseer dit mooi op een bord, samen met de citrus en de gebakken bitterballen.


Anyone can cook, but only the fearless can be great.
– Chef Gusteau, Ratatouille


 

Deel jouw heerlijke maaltijd, bereid met een product van Callas Confiture met de #CallasConfitureforchefs of tag ons @CallasConfiture

Geroosterde wortelschotel met pompoen en ahornsiroop vruchtenboter

Benodigdheden

  • 500 gr medium wortelen, gewassen en schoon
  • 100 gr verse veenbessen
  • 4 eetlepels Callas Confiture Pompoen en ahornsiroop vruchtenboter
  • zeste van ½ grote sinaasappel
  • 30 ml of 2 eetlepels olijfolie
  • 3 theelepels Harissa pasta, toevoegen naar smaak (sterkte varieert)
  • een paar takjes citroentijm
  • 1 teentje knoflook, fijn geraspt
  • zout, toevoegen naar smaak
  • zwarte peper
  • 20 gr amandelschilfers

Bereiding

1. Verwarm de oven op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Verwijder de groene topjes van de wortelen en snij ze in de lengte doormidden.
3. Smeer de veenbessen in met 1 eetlepel Callas Confiture Pompoen en ahornsiroop vruchtenboter en meng de zeste van sinaasappel erdoor.
4. In een aparte kom: meng de olijfolie, 3 eetlepels Pompoen en ahornsiroop vruchtenboter, Harissa pasta, blaadjes tijm, look, zout en een goed snuifje zwarte peper.
5. Smeer de droge wortels in met het mengsel, leg ze op de bakplaat & leg de veenbessen aan de andere kant van de bakplaat.
6. Bak voor 20-25 minuten, tot de wortelen zacht en licht gekarameliseerd zijn & de veenbessen zacht en jam-achtig zijn.
7. Rooster de amandelschilfers in een hete pan tot ze lichtbruin en aromatisch zijn.
8. Leg de gebakken wortelen en veenbessen op een groot bord.
9. Versier met de geroosterde amandelschilfers en citroentijm.

 


If carrots got you drunk, rabbits would be messed-up

-Mitch Hedberg


 

Deel jouw heerlijke maaltijd, bereid met een product van Callas Confiture met de #CallasConfitureforchefs of tag ons @CallasConfiture