"You don't have to cook fancy or complicated masterpieces—just good food from fresh ingredients."
Julia Child
Varkenskotelet met Salie en Appel Karamel Calvados
Benodigdheden
2 varkenskoteletten met been van ongeveer 1 cm dik
1 el olijfolie
Zout en zwarte peper van de molen
1 el gezouten boter
12 verse salieblaadjes
2 tenen knoflook
3 el Callas Confiture Appel Caramel Calvados
1-2 Jonagold appelen in schijfjes
2 el Balsamico azijn
1 el vers gehakte tijm
Bereiding
Warm de grill van je oven voor op maximum temperatuur.
Kruid de varkenskoteletten met zout en vers gemalen zwarte peper
Bak de koteletten 2-3’ aan beide zijden bruin op een hoog vuur in een voorverwarmde ovenbestendige pan met de olijfolie. Laat op medium temperatuur nog even verder garen.
Leg de koteletten dan op een schaal en bestrijk ze aan beide zijden royaal met de Appel Caramel Calvados vruchtenboter
Doe de boter in de pan en voeg de look, appels en salie toe en bak 1-2 min
Leg de koteletten terug in de pan en drizzle de balsamico azijn er over
Zet de pan dan in de oven onder de grill en laat nog een 3-tal minuten grillen tot de appeltjes mooi bruin worden.
Haal uit de oven, schep de saus nog eens over de koteletten en werk af met de verse gehakte tijm.