fbpx
"You don't have to cook fancy or complicated masterpieces—just good food from fresh ingredients."
Julia Child

Varkenskotelet met Salie en Appel Karamel Calvados

Benodigdheden

  • 2 varkenskoteletten met been van ongeveer 1 cm dik
  • 1 el olijfolie
  • Zout en zwarte peper van de molen
  • 1 el gezouten boter
  • 12 verse salieblaadjes
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el Callas Confiture Appel Caramel Calvados
  • 1-2 Jonagold appelen in schijfjes
  • 2 el Balsamico azijn
  • 1 el vers gehakte tijm

Bereiding

  • Warm de grill van je oven voor op maximum temperatuur.
  • Kruid de varkenskoteletten met zout en vers gemalen zwarte peper
  • Bak de koteletten 2-3’ aan beide zijden bruin op een hoog vuur in een voorverwarmde ovenbestendige pan met de olijfolie. Laat op medium temperatuur nog even verder garen.
  • Leg de koteletten dan op een schaal en bestrijk ze aan beide zijden royaal met de Appel Caramel Calvados vruchtenboter
  • Doe de boter in de pan en voeg de look, appels en salie toe en bak 1-2 min
  • Leg de koteletten terug in de pan en drizzle de balsamico azijn er over
  • Zet de pan dan in de oven onder de grill en laat nog een 3-tal minuten grillen tot de appeltjes mooi bruin worden.
  • Haal uit de oven, schep de saus nog eens over de koteletten en werk af met de verse gehakte tijm.
SHARE
TWEET
PIN IT

Gebruikte confituur