Tomaat-karamel millefeuille met een vleugje Vijgenconfituur
Benodigdheden
1 pot Think Tomato tomatensaus
3-4 grote tomaten (bijvoorbeeld coeur de boeuf of trostomaten)
2 eetlepels Callas Confiture Vijgen met Amandelen en Honing
Bladerdeeg (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
50 g zachte roomkaas (bijv. mascarpone of geitenkaas)
1 eetlepel Bloemenhoning Callas Confiture
Verse tijmblaadjes
Zout en peper
Olijfolie
Bereiding
Snijd het bladerdeeg in rechthoeken van gelijke grootte. Prik met een vork gaatjes in het midden om het rijzen te beperken.
Bak ze goudbruin volgens de verpakking en laat ze afkoelen.
Snijd de tomaten in plakken van ongeveer 1 cm.
Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak de tomatenplakken lichtjes aan. Voeg een klein beetje Bloemenhoning en tijmblaadjes toe en laat karamelliseren. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de roomkaas met de Vijgen Amandel Honing van Callas Confiture voor een subtiel zoet-zoute smaak.
Verwarm de Think Tomato tomatensaus en laat die iets indikken.
Begin met een laagje bladerdeeg.
Bestrijk dit met de vijgen-roomkaas.
Voeg een plakje gekaramelliseerde tomaat toe.
Strijk in met tomatensaus van Think Tomato
Herhaal dit tot je 2-3 lagen hebt.
Eindig met een tomatenplak en ingedikte tomatensaus.
Garneer met verse tijm, een draai peper en een paar druppels olijfolie.