Tarte Tatin met Geitenkaas & Peer-Vijgen & Pijnboompitten Confituur

Benodigdheden

(voor 4-6 personen) 

  • 1 rol bladerdeeg 
  • 2-3 stevige peren, overlangs gesneden 
  • 2 el Callas Confituur van Peer, Gedroogde Vijgen & Pijnboompitten 
  • 100 g zachte geitenkaas (bijv. Chèvre doux) 
  • 30 gram boter 
  • Balsamico azijn 
  • 1 el honing 
  • 1 handvol verse tijm 
  • Zwarte peper 

Bereiding

  • Karamelliseren van peren
    Verwarm de oven voor op 190°C.
    Smelt de boter in de pan
    Doe honing, balsamicoazijn en peper & zout in de pan
    Schik de perenparten in de pan en laat ze 5 minuten zachtjes karamelliseren
  • Voeg de confituur en geitenkaas toe
    Haal de pan van het vuur en verdeel de Callas Confituur van Peer & Vijgen over de bakvorm
    Verkruimel de geitenkaas daarover en de verse tijm
  • Bladerdeeg erop en bakken
    Leg het bladerdeeg over de vorm
    Prik een paar gaatjes in het bladerdeeg
    25-30 minuten in de oven op 190°
  • Serveren
    5 minuten laten afkoelen, plaats een schaal er over en draai in 1 keer om
    Serveer op een mooie schaal

Bekijk hier het filmpje van Karen’s recept 💌

SHARE
TWEET
PIN IT

Gebruikte confituur