Tarte Tatin met Geitenkaas & Peer-Vijgen & Pijnboompitten Confituur
Benodigdheden
(voor 4-6 personen)
1 rol bladerdeeg
2-3 stevige peren, overlangs gesneden
2 el Callas Confituur van Peer, Gedroogde Vijgen & Pijnboompitten
100 g zachte geitenkaas (bijv. Chèvre doux)
30 gram boter
Balsamico azijn
1 el honing
1 handvol verse tijm
Zwarte peper
Bereiding
Karamelliseren van peren Verwarm de oven voor op 190°C.
Smelt de boter in de pan Doe honing, balsamicoazijn en peper & zout in de pan
Schik de perenparten in de pan en laat ze 5 minuten zachtjes karamelliseren
Voeg de confituur en geitenkaas toe Haal de pan van het vuur en verdeel de Callas Confituur van Peer & Vijgen over de bakvorm
Verkruimel de geitenkaas daarover en de verse tijm
Bladerdeeg erop en bakken Leg het bladerdeeg over de vorm
Prik een paar gaatjes in het bladerdeeg 25-30 minuten in de oven op 190°
Serveren 5 minuten laten afkoelen, plaats een schaal er over en draai in 1 keer om
Serveer op een mooie schaal