Opgeklopte Aalbessenboter op geroosterd briochebrood met gegrilde abrikoos

Benodigdheden

  • 2 sneetjes briochebrood, licht geroosterd
  • 2 el Callas Aalbessengelei
  • 100 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 2 rijpe abrikozen, gehalveerd
  • Mespuntje fleur de sel
  • Verse tijm of citroenmelisse voor afwerking

Bereiding

  • Grill de abrikozen op de snijkant tot ze net gekaramelliseerd zijn (in grillpan of op BBQ).
  • Meng de zachte boter met de aalbessengelei tot een luchtige, roze ‘fruitboter’. Voeg een snuifje fleur de sel toe.
  • Smeer een royale laag aalbessenboter op de warme brioche.
  • Leg er een halve gegrilde abrikoos op. Werk af met een takje tijm of citroenmelisse.
  • Serveer meteen — heerlijk bij een kopje kruidenthee of als zomers brunchgerechtje.
SHARE
TWEET
PIN IT

Gebruikte confituur