Mini-pavlova’s met Aardbei-Rozenblaadjes Confituur en mascarponecrème

Benodigdheden

(Voor 6 stuks)

Voor de pavlova’s: 

  • 3 eiwitten 
  • 150 g fijne kristalsuiker 
  • 1 tl maïzena 
  • 1 tl witte wijnazijn 
  • 1 tl vanille-extract 

Voor de mascarponecrème: 

  • 125 g mascarpone 
  • 125 ml slagroom 
  • 1 el poedersuiker 
  • 1 tl vanille-extract 

Voor de topping: 

  • 150 g aardbeien, in plakjes 
  • 1 el Callas Aardbei & Rozenblaadjes Confituur 
  • Verse eetbare rozenblaadjes (optioneel) 
  • Enkele blaadjes munt 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 120°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe, tot het schuim glanst en stijve pieken vormt. 
  • Meng voorzichtig de maïzena, azijn en vanille-extract door het eiwitschuim. 
  • Vorm zes hoopjes op de bakplaat en maak met een lepel een kuiltje in het midden. 
  • Bak de pavlova’s 1 uur in de oven. Zet daarna de oven uit en laat ze volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier. 
  • Klop intussen de mascarponecrème: meng de mascarpone, slagroom, poedersuiker en vanille tot een luchtige crème. 
  • Bestrijk de afgekoelde pavlova’s met een lepeltje Callas Aardbei & Rozenblaadjes confituur. 
  • Schep de mascarponecrème erop en garneer met aardbeien, rozenblaadjes en munt. 
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke, bloemige pavlova’s! 
  • Wil je een extra chique touch? Sprenkel een beetje rozenwater over de aardbeien voor een subtiele florale toets. 🌹✨ 

Bekijk hier het filmpje van Karen’s recept 💌

SHARE
TWEET
PIN IT

Gebruikte confituur