Gegrilde zalm met een heerlijke bloemenhoning knoflooksaus
Benodigdheden
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sojasaus
40g Callas bloemenhoning
25g bruine suikers
30g Dijonmosterd
Snuf rode chilivlokken
1 citroen gesneden in schijfjes
4 teentjes geperste knoflook
Zalmfilets (aantal naar keuze)
Bereiding
Voeg de roomboter, olijfolie, sojasaus, honing, bruine suiker, mosterd, geperste knoflook en chilivlokken samen toe in een kom. Meng alles goed met elkaar.
Leg de verschillende citroenschijfjes in een ovenschaal en leg de zalm daar bovenop.
Giet de marinade gelijkmatig over de zalmfilet.
Laat de zalm gedurende 1 uur marineren in de frigo.
Haal de ovenschaal nadien uit de frigo en laat het gedurende 15 minuten op kamertemperatuur komen.
Grill nadien de zalmfilets gedurende 10 minuten op 180° in de oven.
Schep hierna opnieuw de marinade over de zalm en grill nog 5 minuten.
Serveer de zalm met gewokte spinazie, broccoli of paksoi en rijst.