"Life is the flower for which love is the honey"
Victor Hugo

Gegrilde zalm met een heerlijke bloemenhoning knoflooksaus

Benodigdheden

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 40g Callas bloemenhoning
  • 25g bruine suikers
  • 30g Dijonmosterd
  • Snuf rode chilivlokken
  • 1 citroen gesneden in schijfjes
  • 4 teentjes geperste knoflook
  • Zalmfilets (aantal naar keuze)

Bereiding

  1. Voeg de roomboter, olijfolie, sojasaus, honing, bruine suiker, mosterd, geperste knoflook en chilivlokken samen toe in een kom. Meng alles goed met elkaar.
  2. Leg de verschillende citroenschijfjes in een ovenschaal en leg de zalm daar bovenop.
  3. Giet de marinade gelijkmatig over de zalmfilet.
  4. Laat de zalm gedurende 1 uur marineren in de frigo.
  5. Haal de ovenschaal nadien uit de frigo en laat het gedurende 15 minuten op kamertemperatuur komen.
  6. Grill nadien de zalmfilets gedurende 10 minuten op 180° in de oven.
  7. Schep hierna opnieuw de marinade over de zalm en grill nog 5 minuten.
  8. Serveer de zalm met gewokte spinazie, broccoli of paksoi en rijst.
SHARE
TWEET
PIN IT

Gebruikte confituur

Dit is de klassieke en meest natuurlijke honingsoort. De bijen gebruiken nectar van verschillende soorten bloemen die ze in hun omgeving tegenkomen. Daardoor verschilt iedere bloemenhoning van kleur, smaak en eigenschappen. Het ligt er maar...