"A balanced diet is a cookie in each hand"
Barbara Johnson

Bosvruchten à la Violette crumble cookies

Benodigdheden

  • 1,5 kopje bloem
  • 3/4 kopje lichtbruine suiker
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 12 el ongezouten, gesmolten en afgekoelde boter
  • 218g Callas Bosvruchten à la Violette Confiture

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Spuit een 20cm taartvorm, met verwijderbare bodem, licht in met anti-aanbakspray.
  3. Meng in een kom de bloem, bruine suiker, kristalsuiker, kaneel en het zout met elkaar.
  4. Voeg nadien de boter toe en roer met een vork door tot deze net kruimelig is.
  5. Verdeel ongeveer de helft van het mengsel over de taartvorm.
  6. Verspreid nadien zo’n 5 eetlepels Callas Bosvruchten à la Violette over de taartvorm en voeg daar bovenop het resterende deegmengsel.
  7. Werk de taartvorm af met nog een 6-tal eetlepels Callas Bosvruchten à la Violette.
  8. Bak gedurende 30 minuten in de oven tot de confituur bubbelt en de kruimel lichtbruin is.
  9. Snij de koekjes na 10 minuten in 8 stukjes voordat ze hard worden. Bewaar ze in de taartvorm tot ze volledig zijn afgekoeld.
SHARE
TWEET
PIN IT

Gebruikte confituur

Een zwarte intense mengeling van frambozen, aardbeien, zwarte braambessen, aalbessen en cassis met de nasmaak van violette snoepjes. Lekker ouderwets en favoriet bij kindjes. Bewaart 6 weken in de koelkast eens geopend.